Slyngedans for Mor & Barn

Vil du danse dig glad med din baby i vikle/bæresele?

Du kan gå til slyngedans hver tirsdag 11.00 – 12.30. Sted : 2. sal i Valby Kulturhus, Valgårdsvej 2-4, Toftegårds Plads. (Bus 1A, 4A og 8A, Valby st) Det nuværende hold kører indtil d 5.6 og du kan købe drop in adgang via Mobil Pay. Det koster 85 kr pr gang. Skriv en mail til [email protected] senest kl 9 samme dag, hvis du vil være med.

Holdet realiseres i samarbejde med Zone2 Børnekultur, Kulturhus Valby

Hvad er slyngedans?

Kom og leg! Vil du hilse på din indre diva, din bad ass hiphopper og dit eget indre legebarn, men uden at give køb på nærheden og omsorgen for din baby? Er du genert? Synes du ikke at du kan danse? Eller kan du ikke overskue tanken om at lære nye trin, fordi du kun sover et par timer ad gangen? Så skal du prøve Groove af! Dans af hjertets lyst, med dit yndlingsmenneske trygt i din favn og gå herfra med en boblende fornyet energi.

Groove er din danselegeplads, hvor du IKKE kan danse forkert, og hvor du er helt fri for at huske komplicerede koreografier, så du istedet kan dedikere hele din opmærksomhed til dig selv og din baby. Bevægelserne er superenkle, men mulighederne for at lege og variere udtrykket er uendelige. Du bliver guidet trygt igennem, så du altid ved hvad du skal.  Groove er perfekt til dans i barslen, fordi alle kan være med uanset dagsformen, du må danse ligeså vildt eller roligt som du og baby har lyst til.

Glem alt om anstrengende ‘stram op’ øvelser’!

I slyngedans er hovedfokus på at give alle dansere en positiv oplevelse, der løfter både energi og humør. Du skal have det dejligt og sjovt, for ellers kommer I ikke ud af døren! Du får fagligt forsvarlig træning, der er skræddersyet til efterfødselskroppens udfordringer, men det opdager du slet ikke! :-) Du skal bare nyde og bruge din kostbare tid på at dyrke og styrke båndet mellem baby og dig gennem skøn og alsidig musik.


Hvem kan være med? 

Du kan være med så snart du føler dig klar efter fødslen. Typisk er babyerne mellem 4-8 uger og 1 år. Kan du mærke tyngdefornemmelse i underlivet eller ikke holde helt tæt når du danser, er det for tidligt. Der kræves INGEN danse forkundskaber. Du skal bare komme nøjagtig som du er.

Praktisk

Du skal føle dig tryg ved at bære dit barn i slynge, vikle eller bæresele. Vær opmærksom på at hvis du ikke er vant til at bære dit barn, vil slyngedans være en større belastning end hvis du har trænet dine “bæremuskler” op i det daglige.  Baby skal sidde ergonomisk korrekt, dvs med benene i frøposition, understøttet helt ud i knæhaserne, ryggen i en buet C form og for de mindste: godt støttet i nakken. Baby skal vende indad og frontbæres, så du hele tiden har god føling med barnet, medmindre barnet er så stort at det kan komme på ryggen. Har du et barn der hellere selv vil danse er han/hun for stor til disse hold. Påklædning skal være åndbar/kølig for det kan blive varmt, et tyndt lag stof imellem barn og bærer. Der er ikke slyngevejledning med i denne workshop og sikkerheden er derfor deltagernes eget ansvar.  Medbring vandflaske og husk at drikke rigeligt med væske et par timer før vi ses. Du kan selvfølgelig holde pauser undervejs.